Sommerskolen Kristiansand

Disse kursene kunne du velge mellom på Sommerskolen 2018

Stacks Image 100
De kursene vi tilbyr sommeren 2018 kan du lese om på denne siden. Takk til alle elevene på mellomtrinnet som svarte på undersøkelsen om Sommerskolen. Svarene deres danner grunnlaget for de kursene vi endte opp med.

Påmeldingen starter 9. april. Du melder deg på ved å fylle ut skjemaet du finner under overskriften "Påmelding" øverst på denne nettsiden.

Fristen for påmelding er 1. mai. Om det blir for mange påmeldte til et kurs trekker vi lodd om hvem som får plass.
KURS 1

Spiselig naturfag

Stacks Image 82
Bli med til Geitmyra matkultursenter der vi skal smake på havet. Vi tar naturfaget med inn på kjøkkenet når vi sløyer vår egen fisk, lager mat av ferske råvarer og lærer om hvor maten kommer fra. Vi blir kjent med mangfoldet i havet og lærer om hvordan vi kan ta vare på det som lever i sjøen. Sammen skal vi lage og spise mat fra havet og ellers i naturen. Det blir fisk, tang (ja, det er faktisk ganske godt!), krabber og massevis av hjemmelaget is - det er jo tross alt sommer!

.
Dette kurset tilbys bare i uke 33.
KURS 2

INN i naturen - Aktiv UTE

Stacks Image 88
Ei hel uke med spennende og morsomt friluftsliv! «Mesternes mester» på friluftsvis, «Mons Larsen dagen» med ville markaaktiviteter, «Vått og vilt» vann, vann og masse vann, «Lenkegjeng» ei hinderløype for både hode og kroppen, «Høyt&Lavt» klatredag i parken med noe for alle… Og innimellom alt dette skal vi kose oss rundt bålet og nyte deilig mat ute i naturen. Du skal få lære alle våre tips&triks for et herlig liv i friluft.
Dette kurset tilbys i uke 26 og 33
KURS 5

Sea Invaders!

Stacks Image 86
Hva har egentlig vesener fra havet med gatekunst å gjøre? Vi i Sea Invaders elsker å drive med kunst, men ønsker også å bruke kunsten til å sette søkelys på unges ønske og rett til en ren og frisk klode. Om du blir med oss på kurs vil du få lære om å skape ditt eget sjødyr og så "sende" det ut i byen for at andre kan få se det. Å være en Sea Invader handler nemlig både om kunst og om miljøet vårt. Bli med da vel!

.
Dette kurset tilbys i uke 26 og 33.
KURS 6

Om du fikk farge byen…

Stacks Image 92
Gatekunst er i vinden som aldri før, sommerskolen i Kristiansand har fått selveste gatekunstner Sedin Zunic til å holde kurs. På dette kurset lærer han bort sine beste triks sånn at unge i Kristiansand kan mestre gatekunst og at gatekunst miljøet blomstrer. Alle deltagere får egenprodusert stensil med hjem og kursbevis. Så meld deg på, dette kurset vil du ikke gå glipp av!

.
Dette kurset tilbys i uke 26 og 33
KURS 3

VitenKlubb

Stacks Image 84
På Vitenklubben utforsker vi ulike temaer innen kjemi, matematikk, biologi og teknologi. Vi bygger ting, forsker og eksperimenterer. Vi tror på lekende læring og læring ved å gjøre. I år kan du blant annet bli med på lego-programmering, tekstiltrykk, DNA-lab, lodde-verksted, å bygge en drodlobot, lage egen hudkrem eller hårvoks og MicroBit koding. I tillegg blir det vitenshow og et besøk på Vitensenteret i Arendal. Høres dette moro ut? Da bør du søke om å få bli med på kurset «VitenKlubb» som arrangeres av Vitensenteret Sørlandet.
Dette kurset tilbys i uke 26 og 33.
KURS 4

Improteater

Stacks Image 90
Hvordan spiller vi teater uten manus? Første regel er at vi må ha det gøy! Velkommen til en uke med samarbeid, spontanitet, fantasi, latter og glede. Kanskje reiser vi til Egypt og møter de som lagde pyramidene, eller hjem til en familie i Bodø som skal feire bursdag? Hvordan skaper vi historier sammen, og hvorfor er noe interessant å se på en scene? Har du en skuespiller i magen eller i stortåa er dette kurset noe for deg! 

.
Dette kurset tilbys i uke 26 og 33
Stacks Image 95